INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Zupa z fasolą

Składniki:

  • 120g fasoli
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Fasolę moczyć w koło 11 godzin, następnie odcedzić.  Dodać posiekaną cebulę, czosnek oraz paprykę. Gotować aż fasola będzie miękka i na koniec gotowania dodać bulion oraz przecier pomidorowy. Doprawić wszystko do smaku.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl