INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Zupa krem z brokułów z migdałami

Składniki:

– 4 szklanki bulionu warzywnego

– 50 dag brokułów

– 1 kubeczek jogurtu naturalnego 2% ( 15 dag)

– 4 płaskie łyżki płatków migdałowych

– 1 ząbek czosnku

– 1 liść laurowy

– sok z 1 cytryny

– sól

Sposób przygotowania:

Do wrzącego bulionu wkładamy łodygi brokułów, rozgnieciony czosnek i liść laurowy. Po 5 minutach dodajemy różyczki brokułów i gotujemy około 10 minut. Wyjmujemy liść laurowy i kilka różyczek brokułów. Resztę miksujemy, wlewamy jogurt i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, i solą. Dodajemy pozostałe brokuły. Posypujemy na koniec płatkami migdałowymi.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl