INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Tatar z łososia

Składniki na 6 porcji:
  • łosoś 1 kg
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • sok z limonki 3 łyżki
  • miód 1 łyżeczka
  • musztarda dijon 1 łyżeczka
  • koperek 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oliwa 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Łososia pokrój w drobną kostkę i przypraw. Zmieszaj sok z cytryny, limonki, miód, musztardę, koperek, bazylię i oliwę. Zalej pokrojoną rybę i wymieszaj. Odstaw na 20 minut, aż mięso będzie matowe. Podaj z sałatą.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pobierz bezpłatnie nasz Ebook ze Świątecznymi Przepisami