INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Sos ze świeżej żurawiny

Sposób przyrządzania:

Świeżą żurawinę zalewamy do połowy wodą, gotujemy. Kiedy popęka i puści sok, słodzimy ksylitolem lub odrobiną stewii do smaku (pamiętajcie, że jedna łyżeczka sproszkowanych liści stewii odpowiada szklance cukru!!!) i w zależności od pożądanej konsystencji krócej lub dłużej gotujemy. Pod koniec dodajemy sproszkowane lub świeżo zmielone przyprawy: goździki, anyż, cynamon, gałkę muszkatołową, czarny pieprz, imbir. I tyle. Sos gotowy!

Sos żurawinowy to fantastyczny dodatek do chudych mięs i wszelkiego rodzaju zdrowych pasztetów!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pobierz bezpłatnie ebook z pysznymi i zdrowymi przepisami na GRILLA!