INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Sałatka z truskawkami

Składniki:

  • duża garść rukoli
  • 6 dojrzałych truskawek
  • 5 czarnych oliwek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 10 kostek sera feta
  • 3 łyżki posiekanej mięty
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sos vinegret

Sposób przyrządzania:

Sos vinegret wymieszać z 1 łyżką posiekanej mięty. Rukolę ułożyć na półmisku, obłożyć połówkami truskawek, oliwkami i posypać szczypiorkiem i serem feta obtoczonym w pieprzu i reszcie mięty. Przed samym podaniem sałatkę polać przygotowanym sosem i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl