INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Sałatka z granatem

Składniki:
· roszponka – 3 garści
· szpinak- 3 garści
· pierś z kurczaka gotowana: 50g
· Granat- 2 łyżki
· oliwa z oliwek- łyżeczka
· sok z cytryny- łyżka
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój w plastry. Wetrzyj przyprawę curry, paprykę słodką oraz pieprz. Następnie wrzuć do wrzątku i gotuj 15-20 minut.
2. Pozostałe składniki tj. roszponkę, szpinak, granat oraz oliwę z oliwek i sok z cytryny połącz razem.
3. Ugotowaną pierś pokrój i dodaj do sałatki.Wymieszaj.
Waga (214g) Energia (172 kcal) Białko (20,5g) Tłuszcz (6,6g) Węglowodany (11,1g) Błonnik (4,5g)

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | kontakt@poradniadietoterapia.pl