INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Sałatka z fenkułem

Składniki:

• liście szpinaku 2 garście

• cebula ½ sztuki

• fenkuł (koper włoski) ½ sztuki

• czosnek 1 ząbek

• pieprz, sól, zioła do smaku

• ocet winny, oliwa z oliwek, musztarda

Przygotowanie:

Szpinak grubo posiekać, dodać do niego drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Fenkuł zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do szpinaku. Oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z oliwą i musztardą. Niewielką ilością sosu polać sałatkę, lekko wymieszać.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pyszne i zdrowe przepisy Wielkanocne