INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Sałatka brokułowa

Składniki:

  • 450g świeżych lub mrożonych brokułów
  • 4 średnie pomidory
  • 2 jabłka
  • 4 jajka na twardo

 

Sos czosnkowy:

  • jogurt naturalny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz i dowolne zioła do smaku

 

Sposób przyrządzania:

Brokuły gotujemy na półtwardo. Wyjmujemy je i odkładamy do ostygnięcia. W tym czasie pomidory, jajka oraz jabłka, kroimy w równe ćwiartki. Dodajemy do tego brokuły(większe różyczki kroimy na pół). Całość mieszamy z sosem aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy przyprawy do smaku i schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego! 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | kontakt@poradniadietoterapia.pl