INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Roladki z cukinii i tofu

Składniki:
· ½ cukinii
· ½ kostki tofu naturalnego
· 1/2 małej cebuli
· 1 ogórek
· garść świeżego koperku
· mleko roślinne- 2 łyżki
· łyżeczka soku z cytryny
· pieprz, sól, papryka czerwona
Sposób przygotowania: 1. Cukinie pokrój na cienkie plastry, posyp solą, odstaw. Po około 15 min odsącz ręcznikiem. 2. Plastry posyp przyprawami i grilluj na patelni. 3. Tofu pokrusz, dodaj mleko, przyprawy, koperek, sok z cytryny i zblenduj. 4. Cebulkę drobno posiekaj i wymieszaj z tofu. 5. Grillowane plastry posmaruj twarogiem, ułóż na początku kawałek zielonego ogórka i zawiń w roladkę.
Waga(400g) Energia(166kcal) Białko(15,8g) Tłuszcze(6,5g)

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pobierz bezpłatnie nasz Ebook ze Świątecznymi Przepisami