INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Pieguski domowe

Składniki:

  • 5 łyżek zmielonych nasion babki płesznik.
  • 100 gram masła lub tłuszczu kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 12 gram erytrolu (można użyć ksylitolu)
  • 2 białka
  • 1 jajko
  • około 200 ml wody
  • ekstrakt waniliowy lub migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Mieszamy suche z suchymi, mokre z mokrymi a następnie razem. Dodajemy pokrojoną gorzką czekoladę. Nabieramy na łyżkę i robimy kulkę, którą spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 10-12 minut. Smacznego!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pyszne i zdrowe przepisy Wielkanocne