INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Pieczony łosoś

Składniki:

● 0,5 kg filetu z łososia

● koperek

● łyżka oliwy z oliwek

● 2 ząbki czosnki

● kolendra

● cytryna

● sól, pieprz

Sposób przygotowania:

W misce wymieszać koperek z oliwą, sokiem z cytryny, kolendrą, czosnkiem, solą i pieprzem. Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na folii spożywczej skórą do dołu, pokryć równomiernie marynatą, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.

Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Z łososia zdjąć folię i ułożyć w brytfannie skórą do dołu. Piec przez 12-15 minut.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl