INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Pasta z awokado

Pasta z awokado:
– dojrzałe awokado 1 sztuka
– sok z cytryny 2 łyżki
– szalotka 1 sztuka
– jajko na twardo 1 sztuka
– twarożek śmietankowy 200 g
– sól, pieprz, czosnek granulowany
– jajko na twardo i listki rukoli do dekoracji
Awokado obierz, wyjmij ze środka pestkę, a miąższ rozgnieć widelcem i od razu skrop sokiem z cytryny. Jajko na twardo obierz ze skorupki i również rozgnieć widelcem. Szalotkę drobno posiekaj i wymieszaj z awokado i rozgniecionym jajkiem. Dodaj twarożek śmietankowy, dopraw do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Podawaj z ciemnym pieczywem. Na kanapkach ułóż plasterki jajka na twardo i listki rukoli.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pyszne i zdrowe przepisy Wielkanocne