INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Kokosowe ciasto z fasoli

Składniki:

  • puszka białej fasoli
  • jajka 3 szt.
  • twaróg delikatny 30g
  • 3 łyżeczki stevi
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta imbiru
  • proszek do pieczenia 5 g
  • 3 łyżeczki wiórek kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Zmiksować odcedzoną fasolę na bardzo gładką masę. Podczas miksowania dodawać żółtka, twaróg, stevię, sok z cytryny oraz proszek do pieczenia. Wiórki kokosowe wymieszać z masą, a następnie to samo zrobić z ubitymi białkami. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 170 stopniach.

Wartości odżywcze na 100 g: 125kcal, 8g białka, 6gtłuszczu, 9gwęglowodanów.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl