INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Jajka faszerowane

Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
5 garści ugotowanej ciecierzycy
wędzone udko kurczaka
½ czerwonej papryki
1-2 łyżeczek musztardy
sól, pieprz do smaku

Zmiksuj cieciorkę z 5 – cioma żółtkami, mięsem z udka kurczaka, papryką, musztardą, solą i pieprzem. Wykonany farsz nałóż do połówek jajek. Można przybrać koperkiem i zamiast majonezu – serkiem homogenizowanym zmieszanym z musztardą.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl