INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Flaki sojowo-drobiowe

Składniki:

  • 70g fileta z kurczaka/indyka
  • 25g kotletów sojowych(suche)
  • 100g soja, fasola lub ciecierzyca
  • włoszczyzna
  •  przyprawy

Sposób przyrządzania:

Ugotować filet z kurczaka pokrojony w paski na wywarze z warzyw. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać kotlety sojowe wcześniej namoczone i pokrojone w paski. Gotować razem ok 10minut. Przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Na koniec dodać ugotowane strączki.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl