INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Fasola czerwona z cebulą i pieczarkami

Składniki:

– 1 szklanka czerwonej fasoli,

– 3 cebule

– 10 dag pieczarek

– odrobina tłuszczu do smażenia

– kawałek glonu kombu

– pieprz, imbir, sól, majeranek

Sposób przygotowania:

Umytą fasolę namoczyć w wodzie na kilka godzin. Wylać wodę, ugotować fasolę w świeżej wodzie wraz z glonem kombu. Posolić pod koniec gotowania. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i udusić, przyprawić pieprzem, imbirem i majerankiem. Fasolę odcedzić na sicie, dodać pieczarki z cebulą, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Gotowe!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | kontakt@poradniadietoterapia.pl