INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Falafel

Składniki:

– ciecierzyca (1 szklanka)

– suszone pomidory (3 szt.)

– słonecznik nasiona (3 łyżki)

– sos sojowy ciemny Tao-tao (1 łyżeczka)

– kiełki brokuła (1 łyżka)

– curry (1 łyżeczka)

– papryka słodka mielona (1 łyżeczka)

– czosnek (1 ząbek)

– natka pietruszki (1 łyżeczka)

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę moczyć przez co najmniej 12 godzin, a następnie zmiksować w blenderze. Jajka dodać do ciecierzycy. Powstałą masę doprawić i uformować z niej kulki, które należy spłaszczyć i obtoczyć w ziarnach słonecznika. Piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 185 stopni.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pyszne i zdrowe przepisy Wielkanocne