INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Czerwona zupa z soczewicy

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów z puszki
  • szklanka czerwonej soczewica
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Soczewicę gotujemy do miękkości. Pokrojoną cebulę podsmażamy w rondelku i pod koniec dodajemy rozdrobniony czosnek. Dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowaną soczewicę i dusimy chwilę wszystko razem. Na koniec podajemy i dekorujemy natką pietruszki.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl