INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Ciasteczka orzechowe bezglutenowe

Składniki:

  • 20dag orzechów włoskich
  • 18 sztuk moreli suszonych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta wanilii
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka stewii

 

Sposób przygotowania:

Zmielić orzechy włoskie na mąkę. Następnie cynamon z wanilią, stewią i jajkiem. Dodać zmielone orzechy i wyrobić ciasto rękami. Formować małe kuleczki, do środka wkładając po 1 moreli suszonej. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

 

Z umiarem bo dosyć kaloryczne!

 

Wartości odżywcze:

W 100 g ciastek znajduje się 417kcal, 11g białka, 28g tłuszczu. 39g węglowodanów.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl