INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Chłodnik z botwinki

Składniki:

  • pęczek botwinki
  • sok z cytryny
  • pół pęczka rzodkiewki
  • 2 ogórki gruntowe
  • koperek, szczypiorek
  • ząbek czosnku, sól, pieprz
  • ½ litra maślanki

Przygotowanie:

Botwinkę posiekać i ugotować w niewielkiej ilości wody lub bulionu warzywnego (tyle, aby przykryło warzywa) przez około 10-15 minut. Ostudzić, dodać sok z cytryny, posiekane lub starte na tarce ogórki i rzodkiewki, drobno posiekany koperek i szczypiorek. Wszystko wymieszać z maślanką, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, odstawić do lodówki do schłodzenia.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pyszne i zdrowe przepisy Wielkanocne