INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Chłodnik ogórkowy

Składniki:

  • 1l maślanki
  • 150g jogurtu naturalnego,
  • pęczek koperku,
  • 4szt. ogórek zielony,
  • Sól, pieprz, sok z cytryny
  • 4 rzodkiewki
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki prażonych migdałów

Sposób przyrządzania:

Maślankę mieszamy z jogurtem. Koperek siekamy i dodajemy do bazy chłodnika. Ogórki myjemy i ścieramy na tarce duże oczka, rzodkiewki kroimy w słupki. Dodajemy do chłodnika i mieszamy. Dodajemy wyciśnięty czosnek ,sól i pieprz do smaku. Mieszamy, wyciskamy sok z 1/2 cytryny mieszamy i chłodzimy. Podajemy z prażonymi płatkami migdałów.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | kontakt@poradniadietoterapia.pl