INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Carpaccio z buraka (2 porcje)

Składniki:

  • 2 małe buraki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 mały ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • 2 spore garście liści rukoli (100 g lub więcej),
  • 2 garście uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich

 

Buraki umyć, obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. W szerokiej misce rozetrzeć czosnek w oliwie, dodać ocet balsamiczny, wymieszać, dołożyć buraki, posypać solą, przykryć ściereczką i zostawić na noc. Podawać z rukolą i garścią potłuczonych orzechów, ułożyć na liściach rukoli plasterki buraków.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | kontakt@poradniadietoterapia.pl