INSPIRACJE / Przepisy / 18 lipca 2019

Bułki z twarogu

Składniki

1 kostka twarogu (250g)
1 jajko
sól himalajska
3 łyżki siemienia
1/2 szklanki otrębów
1/2 szklanki płatków owsianych
2 łyżki słonecznika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sezam, czarnuszka na wierzch

Sposób przygotowania

Twaróg blendujemy z jajkiem, dodajemy całą resztę i mieszamy łyżką.
Mokrymi rękoma tworzymy  kule i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kulek nie rozpłaszczamy, ponieważ podczas pieczenia same się lekko rozleją na boki.
Posypujemy sezamem i czarnuszką.
Pieczemy w 190 stopniach bez termoobiegu przez 20-25 minut

Do bułeczek można dodać ulubionych dodatków (ziaren, owoców suszonych).
Pamiętaj, aby kuleczek nie rozpłaszczać, ponieważ same się rozleją podczas pieczenia.
Wybieraj jak najbardziej zbity i twardy twaróg.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl