INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2018

Bigos z czerwonej kapusty z suszonymi owocami

Składniki:

  • główka czerwonej kapusty
  • cebula
  • suszone owoce (rodzynki, śliwki, morele, itp.) – garść
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • przyprawy do smaku

 

Sposób przygotowania:

Na niewielkiej ilości tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę. Następnie dodać poszatkowaną czerwoną kapustę, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do czasu, gdy będzie na pół miękka.

 

Wartość odżywcza:

W 100g potrawy znajduje się: 1,9g białka, 0,7g tłuszczy, 7,5g węglowodanów, 35kcal.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Zwycięstwa 26C lok.7
15-430 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl